Stikben i kystnære områder

Stikben i kystnære områder

I flere tilfælde har en bestemt type udvendig målerkasse med stikbens tilslutning været årsag til brande i sommerhuse langs vestkysten. Problemet er, at de udvendige klemklasser med stikben desværre har vist sig ikke at kunne holde til de vejrmæssige forhold, der er langs vestkysten, hvor blandt andet saltkoncentrationen er høj og disse bør derfor udskiftes til en model med ledningsmonteret måler i stedet.

Målerkassen er en del at husets installation og det er derfor husets ejer, der skal sørge for at få den efterset og evt. udskiftet. Det er ikke ulovligt at have en stikbensklemkasse siddende og derfor kan NOE heller ikke kræve, at den bliver udskiftet, men NOE opfordrer til at husejerne tager kontakt til en aut. el-installatiør for at få ham til at lave en kontrol af installationen.

Det skal understreges, at dette kun er en potentiel risiko hvis målerkassen er placeret udvendig, da den her bliver udsat for vejrmæssige forhold, som kan medføre overslag og kortslutninger i klemkassen. Sikkerhedsstyrelsen og Dansk Energi er på nuværende tidspunkt ved at udarbejde informationsmateriale om ovennævnte problem.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til NOE på 9742 1488.

Se hele skrivet fra Sikkerhedsstyrelsen og Dansk Energi

Har du spørgsmål?

Vi er her for at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål. Vi vil have danmarks mest tilfredse kunder.

Vi bestræber os på at yde dig den bedst mulige kundeservice og forventer at vende tillbage til dig inden for max 2 arbejds dage.